Mon08212017

Last update07:30:20 PM GMT

Back rssFeeds

RSS-feeds

  • PDF

Het nieuws van onze website via RSS-feeds

Je kan gebruik maken van zogeheten RSS feeds van expontomagazine.nl. Dit instrument kan je inzetten om je site een actueel karakter te geven of zelf altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Ontdek hieronder hoe je eenvoudig en gratis het nieuws ontvangt op het moment dat het op onze website verschijnt.


1. Wat zijn RSS-feeds?

RSS staat voor "Rich Site Summary" en is een manier om jezelf snel op de hoogte te stellen van nieuws of nieuwe bijdragen op bepaalde weblogs. Dit geldt voor zowel tekst, nieuwe audiobijdragen als nieuwe video’s. De RSS-feeds kunnen in deze taal door andere programma's of websites gelezen en verwerkt worden.
De RSS-feeds zijn ingedeeld volgens de structuur van de website, zo is er 1 RSS-feed voor al het nieuws, deze is vergelijkbaar met onze homepagina. Of een site RSS aanbiedt is af te lezen aan een oranje blokje met de tekst 'RSS' of 'XML':


2. Hoe kan ik RSS gebruiken?

Om de RSS-feeds eenvoudig en vlot te kunnen lezen, heb je een "RSS-lezer" nodig. Een "RSS-lezer" is een eenvoudig programma dat je op je computer installeert en waarmee je de RSS-feeds van je favoriete sites kan lezen.

Eenmaal je zo'n "RSS-lezer" hebt, kies je op onze site welke RSS-feeds je wilt ontvangen. expontomagazine.nl voorziet maar liefst een 20-tal RSS-feeds die continu aangepast worden. Zo kan je o.a. kiezen uit alle nieuws, enkel sportnieuws, of jouw gewenste kanaal!


3. Waar vind ik een RSS-lezer?

Er zijn heel wat RSS-lezers (ook wel News Readers genaamd), die je op het internet kan vinden. Hieronder vind je enkele gratis RSS-lezers: FeedReader, SharpReader en Ampheta Desk .

Laatst aangepast op zaterdag 28 mei 2011 08:07

contact

Reacties en inzendingen
ex Ponto is een uitgave van On File, Associatie van vluchtelingjournalisten en schrijvers
ex Ponto is mede mogelijk gemaakt door:
Logo_Ministerie_OCW Logo_Democratie_en_Media Logo_StimuleringsFonds_voordePers
 

Colofon

ex Ponto

is een journalistiek magazine dat op internet verschijnt. Het merendeel van de artikelen wordt door vluchteling-journalisten en andere migranten geschreven. Met Nederlandse journalisten als gast.

 


ovidiusex Ponto

In 8 na Chr. verbant de Romeinse keizer Augustus de dichter Ovidius naar het verre Tomi (het huidige Constança in Roemenië) aan de Zwarte Zee, in de provincie Pontus. Ovidius schrijft daar zijn bekende Epistulae ex Ponto (Brieven uit de Zwarte Zee). Deze bundel bevat poëtische verzoekschriften die hij naar vrienden en invloedrijke Romeinen schreef om voor hem bij de keizer te bemiddelen om in zijn lotsbestemming te herzien. Ex Ponto is in de geschiedenis door verschillende schrijvers gebruikt als metafoor voor ballingschap.