Mon08212017

Last update07:30:20 PM GMT

Back Auteurs ex Ponto auteurs

Antonije Zalica

Nino_smallAntonije Zalica studied comparative literature and philosophy at Sarajevo University. He writes poetry, prose, and plays. His novel Yellow Snow has been translated in Polish, Dutch, Greek, German and Slovenian.

Lees meer...

Dominique Snip

Dominique_smallDominique Chantal Snip (Suriname, 1983) is journaliste en schrijfster. Zij studeerde Communicatie aan de Haagse Hogeschool en is auteur van het boek 'Crown of Glory', over alle haartypen met een krulpatroon.

Lees meer...

Goran Baba Ali

Goran_Small

Goran Baba Ali is schrijver, beeldend kunstenaar en freelance journalist. Naast journalistieke producties, artikelen en camjo-reportages, schrijft hij ook literatuur en columns, zowel in het Koerdisch als in het Nederlands.

Lees meer...

Goran Sarić

Goran_SaricGoran Sarić (Konjic, Bosnië 1959), schrijver en docent Joegoslavische literatuur en Servo-Kroatische taal, woont sinds 1995 in Arnhem. Hij heeft vóór de oorlog in ex-Joegoslavië diverse artikelen, essays en poëzie gepubliceerd.

Lees meer...

Lena Sangin

lena001Lena Sangin is journalist, gespecialiseerd op het gebied van televisie. Zij maakte jarenlang programma’s voor het nationale televisiestation van Azerbeidzjan in Baku. Ze had daar haar eigen talkshow voor de jeugd over psychologische en filosofische onderwerpen.

Lees meer...

Nafiss Nia

img263Nafiss Nia is dichter, (scenario)schrijver, filmmaker,journalist en vertaler- ”Esfahan, mijn hoopstee”, is haar eerste dichtbundel en de bloemlezing ‘Stegen van Stilte’, haar vertaling van honderd jaar moderne Perzische poëzie (ism. R. Bos).

Lees meer...

Nanda Gautam

Nanda_GautamNanda Gautam is a journalist from Bhutan, operating from exile. Initially he studied journalism and worked as a news and Programme producer in Bhutan's national radio.

Lees meer...

Narcis Zohrehnassab

Narcis_ZohrehnassabNarcis Zohrehnassab is an Iranian author and a freelance journalist. She studied Playwriting in Tehran University and Cross-media Journalism and Media Production in Windesheim University in Zwolle.

Lees meer...

Olivier Nyirubugara

olivierOlivier Nyirubugara comes from Rwanda and has been living in the Netherlands since 2004. After his high school education in Latin and Modern Languages, Olivier graduated in English Literature from the University of Bangui (CAR) and later in Digital Media Studies from Leiden University (The Netherlands).

Lees meer...

Sahar Jahish

Sahar_JahishSahar Jahish is freelance journaliste van Afghaanse origine. Op haar vijfde verliet ze met haar vader, moeder en broers haar vaderland.

Lees meer...

Sergej Kreso

Sergej_KresoSergej Kreso studeerde journalistiek aan de Universiteit voor Politieke Wetenschappen in Sarajevo. Hij is werkzaam als regisseur, schrijver en journalist.

Sharif Ahmedov

Sharif_Ahmedov__smallSharif Ahmedov is een journalist, schrijver en vertaler uit Oezbekistan. Hij werkte voor BBC Radio als correspondent in dat land.

Lees meer...

Yula Altchouler

Yula_Altchouler_smallYula Altchouler is geboren in Moskou. Toen zij 11 jaar oud was vroegen haar ouders politiek asiel aan in Nederland.

Lees meer...

contact

Reacties en inzendingen
ex Ponto is een uitgave van On File, Associatie van vluchtelingjournalisten en schrijvers
ex Ponto is mede mogelijk gemaakt door:
Logo_Ministerie_OCW Logo_Democratie_en_Media Logo_StimuleringsFonds_voordePers
 

Colofon

ex Ponto

is een journalistiek magazine dat op internet verschijnt. Het merendeel van de artikelen wordt door vluchteling-journalisten en andere migranten geschreven. Met Nederlandse journalisten als gast.

 


ovidiusex Ponto

In 8 na Chr. verbant de Romeinse keizer Augustus de dichter Ovidius naar het verre Tomi (het huidige Constança in Roemenië) aan de Zwarte Zee, in de provincie Pontus. Ovidius schrijft daar zijn bekende Epistulae ex Ponto (Brieven uit de Zwarte Zee). Deze bundel bevat poëtische verzoekschriften die hij naar vrienden en invloedrijke Romeinen schreef om voor hem bij de keizer te bemiddelen om in zijn lotsbestemming te herzien. Ex Ponto is in de geschiedenis door verschillende schrijvers gebruikt als metafoor voor ballingschap.